Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη με εμάς»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη με εμάς»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για εξοπλιστικά και προσφυγικό

Σε εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας επιδόθηκε για άλλη μια φορά σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ανέφερε, ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας καθώς δεν είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά». Είπε επίσης ότι «η συσσώρευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τον ελληνικό λαό, όχι εμάς».

Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά την ενόχλησή του για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας, λέγοντας ότι «γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων προκάλεσαν τους Έλληνες πολιτικούς να μας επιτεθούν, είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας». Υπογράμμισε δε, ότι «δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «(οι προκλήσεις της Ελλάδας) είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες». Επανερχόμενος δε στις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό, είπε ότι «η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Ασφαλώς κ. Ερντογάν έχετε δίκιο, η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο της τουρκίας. Οι λόγοι είναι πολλοί, οι κυριότεροι είναι: α)Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, δεν έχει πολιτικούς κρατούμενους, β)δεν επιτίθεται και δεν απειλεί κανέναν, όπως εσείς, γ) σέβεται τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο, δ) δεν έχει εισβάλει και κατέχει τμήμα ξένου κράτους και ε) δεν δημιουργεί ούτε εξάγει παράνομα και επικίνδυνα πρόσφυγες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...