Οικονόμου για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν υπάρχει περαιτέρω ορατότητα προς την κατεύθυνση αυτή»

Οικονόμου για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν υπάρχει περαιτέρω ορατότητα προς την κατεύθυνση αυτή»

«Αδιέξοδη η παρατεταμένη προκλητική ρητορική της Τουρκίας» - «Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να δράσει επ' ωφελεία των εθνικών της συμφερόντων»

«Ακούσαμε τις δηλώσεις Καλίν, δεν υπάρχει περαιτέρω ορατότητα προς την κατεύθυνση που περιγράψατε (για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν ), ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, απ' όπου έστειλε μήνυμα ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και αποφασιστικότητας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για την πιθανότητα συνάντησης των δύο ηγετών.

Σε άλλες ερωτήσεις επί του θέματος, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να δράσει επ' ωφελεία των εθνικών της συμφερόντων, υπενθύμισε πως η Αθήνα ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ και τις συμμαχίες της, ενώ επέμεινε πως η παρατεταμένη προκλητική ρητορική της Τουρκίας είναι αδιέξοδη.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των χθεσινών γενικών εκλογών στην Ιταλία, ο κ. Οικονόμου τόνισε με νόημα πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και ότι οι απαντήσεις στα προβλήματα βρίσκονται εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Σε ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση ανησυχεί για τυχόν ενίσχυση της Ακροδεξιάς και στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως στην χώρα μας είχαμε πρόσφατα μία διαφωτιστική εμπειρία για το πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η πολιτική σταθερότητα και επέμεινε πως η κυβερνητική πολιτική απαντά στις προκλήσεις ενός ανήσυχου κόσμου.

Σε ερωτήσεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η επισύνδεση του κινητού του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη είναι νόμιμη και υπενθύμισε πως εφ' όσον το επιθυμούσε ο κ. Ανδρουλάκης, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προβεί σε εκείνες τις νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση του από την ΕΥΠ.