Ανδρουλάκης: Επικίνδυνος ο δημοσιονομικός λαϊκισμός Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ανδρουλάκης: Επικίνδυνος ο δημοσιονομικός λαϊκισμός Μητσοτάκη και Τσίπρα

«Δεν δέχομαι να έχω μια κυβέρνηση που παίζει με τους θεσμούς. Παίζει με τα fake news»

Στην υπόθεση των υποκλοπών, στα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες και στην ενεργειακή κρίση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών και πως αντικατοπτρίζεται το ενδιαφέρον του κόσμου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Η δικαιοσύνη δεν κινείται βάσει δημοσκοπήσεων. Κι εγώ δεν περιμένω από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τη Δικαιοσύνη. Διότι η Νέα Δημοκρατία κι εκεί εργαλειοποιεί. Έχει βάλει αυτές τις δημοσκοπήσεις σε πρώτο κάδρο, αλλά όταν έλεγε ‘’μην ακούμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην υπόθεση Λιγνάδη – που λέει ο κόσμος ‘’βάλτε τον στη φυλακή’’ – δεν μπορεί να δικάζει η δικαιοσύνη έτσι”, τώρα χρησιμοποιεί την άποψη της κοινής γνώμης για να πει ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία αξία. Αφήστε, λοιπόν, τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Έκανα ό,τι έπρεπε σε επίπεδο δικαιοσύνης. Θα πάω και στην Εξεταστική Επιτροπή και θα πω την άποψή μου. Μου κάνει εντύπωση ότι είμαι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλούν. Δηλαδή το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική Επιτροπή είμαι εγώ και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί, έχουν παραιτηθεί κιόλας από τις θέσεις τους γι’αυτό το σκάνδαλο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάφερε: «Για να τελειώνει και αυτή η ιστορία περί ενημέρωσης, θέλω να σας πω ότι έκανα αίτηση ενημέρωσης στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, την ΑΔΑΕ. Και μου απάντησε επισήμως – έχω την απάντηση – ότι βάσει του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021 δεν μπορεί να με ενημερώσει για τον φάκελο. Το έχουν πει πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να ντρέπονται γιατί θέλουν να με κάνουν να παρανομήσω. Δεν τους ενδιαφέρει ο νόμος. Δεν τους ενδιαφέρει το κράτος δικαίου. Το είπε ο ίδιος ο διοικητής της ΕΥΠ στην εξεταστική επιτροπή. Του λένε ‘’είναι νόμιμο;’’ και είπε ‘’είναι καινοτομία’’. ‘’Και τι θα του πείτε; Δεν ξέρω θα δούμε’’. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Γιατί τα κάνουν; Γιατί δεν θέλουν να υπάρχει μια επίσημη, νόμιμη ενημέρωση, διότι η νόμιμη ενημέρωση – όπως καταλαβαίνετε – θα ‘ναι και στοιχείο μιας νόμιμης δίκης».

Δεν δέχομαι να έχω μια κυβέρνηση που παίζει με τους θεσμούς. Παίζει με τα fake news

«Δεν είναι προσωπικό θέμα. Είναι θέμα κουλτούρας διακυβέρνησης. Δεν δέχομαι να έχω μια κυβέρνηση που παίζει με τους θεσμούς. Παίζει με τα fake news. Ξέρετε ποια είναι η αξιακή στάση της παράταξής μας; Αυτά που λέγαμε επί Τσίπρα – Καμμένου για τις ανεξάρτητες αρχές, για τη δικαιοσύνη, για τα θέματα διαφάνειας, τα ίδια λέμε και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε.

Διότι κατήγγειλε αυτά τα φαινόμενα τότε και τώρα αξιοποιεί τις ίδιες στρατηγικές με τον κ. Τσίπρα. Και ποια είναι η απάντηση: ‘’Αφού αυτοί παρακολουθούσαν τότε τον υπουργό τους, εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τον ευρωβουλευτή;’’ Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Εμείς, λοιπόν, στεκόμαστε αξιακά, καταδικάζουμε και αντιμετωπίζουμε όλα τα φαινόμενα είτε προέκυψαν από την εποχή Τσίπρα – Καμμένου είτε από τη σημερινή», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.