Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι «κόκκινες γραμμές» του πρωθυπουργού και το μήνυμα φιλίας στον τουρκικό λαό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι «κόκκινες γραμμές» του πρωθυπουργού και το μήνυμα φιλίας στον τουρκικό λαό

Τον δικό της συμβολισμό είχε η κίνηση του πρωθυπουργού να ανεβάσει tweet στα τούρκικα και βίντεο με τουρκικούς υπότιτλους

Συνολικές απαντήσεις στους αναθεωρητικούς βερμπαλισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποδόμησε το σύνολο της επιχειρηματολογίας της Άγκυρας, στηλιτεύοντας την χωρίς φρένα προκλητικότητά της.

«H ηγεσία της Τουρκίας φαίνεται να έχει μια παράξενη εμμονή με τη χώρα μου… Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν θέλει να μιλήσει για «κόκκινες γραμμές», τότε λέω το εξής: οι τουρκικές αξιώσεις στην κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας είναι αβάσιμες και απαράδεκτες. Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους ξεπερνά την «κόκκινη γραμμή» για όλους τους Έλληνες. Και ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν θα συμβιβαστώ ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μου. Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν».

Απογυμνώνοντας κάθε ισχυρισμό του Τούρκου προέδρου για το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που σώζει ανθρώπινες ζωές και θα εξακολουθήσει να φυλάσσει τα σύνορά της.

«Οι βάρκες που μεταφέρουν τους απελπισμένους ανθρώπους στους οποίους αναφέρεται διαρκώς ο Πρόεδρος Ερντογάν, φεύγουν από τις τουρκικές ακτές στο φως της ημέρας…», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Τον δικό της συμβολισμό είχε η κίνηση του πρωθυπουργού να ανεβάσει tweet στα τούρκικα και βίντεο με τουρκικούς υπότιτλους, απευθυνόμενος στο λαό της γείτονος:

«Με αυτό το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις».