Επικίνδυνη γελοιότητα από Ακάρ: Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες – Έχουμε δικαίωμα αυτοάμυνας

Επικίνδυνη γελοιότητα από Ακάρ: Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες – Έχουμε δικαίωμα αυτοάμυνας

Θετικά ήταν τα σχόλια του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Anadolu για την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Δεν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι πολιτικοί και συνεχίζουν τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και μάλιστα με γελοίο τρόπο σε βαθμό που παραμένει επικίνδυνος.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το μήνυμα που έστειλε στους Τούρκους πολίτες, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κάνει λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας» της Τουρκίας και απειλεί εμμέσως λέγοντας πως το «κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες».

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», είπε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην Hurryiet που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της τουρκικής εφημερίδας σήμερα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ, σχολίασε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, λέγοντας πως «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν θα τους φανεί χρήσιμο».

Θετικά ήταν τα σχόλια του κρατικού πρακτορείου Anadolu για την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και κοινοποίησε ότι "η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις φιλικές σχέσεις μεταξύ μας"», έγραψε το τουρκικό πρακτορείο.