Τουρκικά ΜΜΕ: «Δε θα μας δώσουν τα F-16 πριν το 2027»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Δε θα μας δώσουν τα F-16 πριν το 2027»

Στην Τουρκία συζητούν για εναλλακτικά σενάρια προμήθειας μαχητικών

Νευρικότητα επικρατεί στην Τουρκία για τα εξοπλιστικά της χώρας και την ενίσχυση με μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ εξετάζονται διάφορα σενάρια με δεδομένο ότι καθυστερεί η συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ. «Δεν μας τα δώσουν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούμε. Δεν θα μας δώσουν τα F-16 πριν το 2027», εκτίμησε ο Τούρκος ταξίαρχος ε.α Οζγκιούρ Τορ, μιλώντας στο κανάλι haber global.

 

Σε αυτό το διάστημα μέχρι το 2027, η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα F-35, ενώ θα έχει ήδη εκσυγχρονίσει όλα τα F-16 της και θα έχει παραλάβει όλα τα Rafale.

Συζητείται λοιπόν όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, το ενδεχόμενο η Τουρκία να στραφεί στη λύση των Eurofighter ή των ρώσικων ή των κινέζικων μαχητικών.

Ακόμα όμως και να αγοράσει τώρα τα ρωσικά μαχητικά η Τουρκία, θα κάνει 10 χρόνια να τα παραλάβει όπως εξήγησε ο Μανώλης Κωστίδης.

Παράλληλα ο τουρκικός τύπος επανέρχεται με νέο δημοσίευμα για έλευση προσφύγων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet κονβόι προσφύγων και μεταναστών συγκεντρώνεται στην Ανδριανούπολη. Υπάρχει όπως γράφει μεγάλη κινητικότητα στους σταθμούς λεωφορείων και στους δρόμους της πόλης με Αφγανούς Σύρους και Παλαιστίνιους.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...