Αμετανόητος και προκλητικός ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών

Αμετανόητος και προκλητικός ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών

Ισχυρίστηκε πως η Τουρκία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων πίσω στην πατρίδα τους

Ασταμάτητος στην προπαγάνδα της Τουρκίας είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν. Αμετανόητος και προκλητικός εξαπέλυσε τις γνωστές ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αφού περιέγραψε πώς η Τουρκία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων πίσω στην πατρίδα τους ο Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία βάζει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή, σε αντίθεση με άλλους που χτίζουν φράχτες στα σύνορα και στιβάζουν πρόσφυγες σε στρατόπεδα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα είπε «κάνει παράνομα push backs, μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών.

Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητα», μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ερντογάν έφερε μαζί του και φωτογραφίες με νεκρά παιδιά και τις παρουσίασε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελλάδας στη θάλασσα.

Ο Ερντογάν έκανε αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ξαναμιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα με δικαιώματα που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.

Για το Κυπριακό είπε ότι επιθυμεί λύση που θα αναγνωρίζει δύο κράτη και δύο έθνη με ίσα δικαιώματα, ενώ κάλεσε να αρθούν οι κυρώσεις και το εμπάργκο στην «ΤΔΒΚ».