Οικονόμου: Τα μέτρα Τσίπρα οδηγούν σε νέο μνημόνιο ή σε τεράστια αύξηση φορών για τη μεσαία τάξη

Οικονόμου: Τα μέτρα Τσίπρα οδηγούν σε νέο μνημόνιο ή σε τεράστια αύξηση φορών για τη μεσαία τάξη

«Στα μέτρα που εξαγγέλλονται θα πρέπει να υπάρχει αλήθεια και ειλικρίνεια και να μην υποκρύπτουν καταστροφική πορεία για τη χώρα» τόνισε

«Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας, αγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ. Είναι υποσχέσεις ανεφάρμοστες, δεν τις εννοεί και ξέρει ότι δεν θα κληθεί να τις εφαρμόσει και γι’ αυτό τις λέει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Τα μέτρα Τσίπρα οδηγούν σε νέο μνημόνιο ή σε τεράστια αύξηση φορών για τη μεσαία τάξη» υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, με το «καλημέρα» τα μέτρα σημαίνουν 10% αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος και νέο μνημόνιο. «Ο κ. Τσίπρας λέει, ότι θα επανακρατικοποίησει τη ΔΕΗ. Ποια ΔΕΗ οραματίζεται; Αυτή που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας; Με ποιο τρόπο η χρεοκοπημένη ΔΕΗ θα μπορέσει να επενδύσει στις ΑΠΕ;» διερωτήθηκε. «Μόνο τα ενεργειακά μέτρα είναι γύρω στα 16 δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν εφάρμοσε ποτέ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φάνταζε χθες όχι ρεαλιστικό, αλλά και μίζερο, ενώ ο Μητσοτάκης υλοποιεί και παραπάνω από όσα υπόσχεται». «Στα μέτρα που εξαγγέλλονται θα πρέπει να υπάρχει αλήθεια και ειλικρίνεια και να μην υποκρύπτουν καταστροφική πορεία για τη χώρα που θα πληρώσει κυρίως η κοινωνία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.