«Ξαναγράφουν» την Ιστορία οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή»

«Ξαναγράφουν» την Ιστορία οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή»

«Ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!»

Για «μη ρεαλιστικές, παράλογες δηλώσεις και ενέργειες των ελληνικών αρχών» για τη Μικρασιατική Καταστροφή κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία ακόμη προκλητική ανακοίνωση από τη γειτονική χώρα.

Όπως σημειώνει, μέσω αυτών, «έχει ως στόχο να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας, για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα και να διαστρεβλώσει τη δική της κοινή γνώμη και την άποψη της διεθνούς κοινότητας.

Βλέπουμε ότι προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινωνία με ψέματα».

Η ανακοίνωση αναφέρεται στη διάταξη του άρθρου 59 της Συνθήκης της Λωζάνης, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση αποκατάστασης των ζημιών που προκύπτουν από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή διοίκησης στην Ανατολία, αντίθετες με το δίκαιο του πολέμου». Κάνει λόγο μάλιστα για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, «όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων», καταλήγει.