Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ στην φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «όσοι απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας»

Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας».

«Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη και πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια». Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνάντησης Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, απάντησε πως δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ενοχλείται από τον «σημαντικό ρόλο της Τουρκίας». «Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε, που η Τουρκία έχει λάβει ένα σημαντικό ρόλο. Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη την συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δικαιοδοσίας. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας».

Συνέχισε παράλληλα το παραλήρημά του λέγοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί και απειλεί την Τουρκία. «Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν (σ.σ. στην τουρκική υφαλοκρηπίδα) τα πλοία της Ελλάδας και των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Για αυτό η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (με τα ρανταρ), είναι κάποια από αυτά τα παραδείγματα. Επιπλέον, η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς, ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις και το θέμα τουριστών που έρχονται στην Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο, ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και για αυτό».