Διπλή «επίθεση» από Γιάννη Οικονόμου σε Αλέξη Τσίπρα για την Εξεταστική και την επιχειρηματικότητα

Διπλή «επίθεση» από Γιάννη Οικονόμου σε Αλέξη Τσίπρα για την Εξεταστική και την επιχειρηματικότητα

Απαντήσεις απο΄τον κυβερνητικό εκρπόσωπο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δύο μέτωπα... επιτέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον πρόεδρο του ΣΥΡΖΑ, καθώς απάντησε τόσο για την οικονομία, όσο και για την εξεταστική επιτροπή των τηλεφωνινών παρακολουθήσεων.

«Ο κ. Τσίπρας, που κατά ομολογία δικών του υπουργών, τσάκισε τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από επιλογή, σήμερα επιχειρεί, με ψέματα και αερολογίες, να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Επισημαίνει ότι τα στοιχεία είναι αποστομωτικά, καθώς, όπως αναφέρει, «από το 2020 μέχρι και το τέλος του 2022 θα έχουν διατεθεί για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές 33 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ, το ταμείο ανάκαμψης και τον τακτικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι μέσα σε ένα δυσχερέστατο διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την ελληνική επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει: «θα βοηθούσε, ενδεχομένως, την προετοιμασία του κ. Τσίπρα για την ΔΕΘ μια αίτηση κατάθεσης επισήμων εγγράφων και στοιχείων στα αρμόδια υπουργεία».

«Γίνεται κατανοητό γιατί δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο»

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός» τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και προσέθεσε:

«Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ - επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης».

Ο κ.Οικονόμου κατέληξε με υστερόγραφο, σημειώνοντας:

«ΥΓ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλισης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».