Θάνος Πλεύρης: Εξετάζουμε τη διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που στη συνέχεια εμβολιάστηκαν

Θάνος Πλεύρης: Εξετάζουμε τη διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που στη συνέχεια εμβολιάστηκαν

«Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου»

«Παράθυρο» για το σβήσιμο προστίμων που επιβλήθηκαν στους άνω των 60 ετών συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί ως όφειλαν, άφησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τα νέα εμβόλια, ο Υπουργός ανέφερε: «Οι οδηγίες αυτές είναι επιστημονικές που δεν βασίζεται σε κάποια επιτροπή εμβολιασμού. Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συνεννόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση».

Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός ανέφερε πως «Όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση. Τα επικαιροποιημένα, παρέζουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση».

Ακόμη αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και είπε πως: «Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό σύστημα Υγείας, όμως η γραμμή που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας».