Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυστυχώς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού πριν την 1η Μαΐου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυστυχώς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού πριν την 1η Μαΐου 2023

Ποια δεδομένα θα προσμετρηθούν προκειμένου η κυβέρνηση να καταλήγει στο εύρος της αύξησής του

Μια σειρά από δεδομένα θα προσμετρηθούν προκειμένου να καταλήξει η κυβέρνηση στο εύρος της αύξησης του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου του 2023, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κυβέρνησης, «ο νόμος ορίζει με σαφήνεια την διαδικασία μέσα από την οποία προσδιορίζεται η αύξηση του κατώτατου μισθού και το χρονοδιάγραμμα λέει με σαφήνεια ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου και θα υλοποιηθεί εντός δύο με τριών μηνών. Γι’ αυτό και προσδιόρισα την εφαρμογή της αύξησης από την 1 Μαΐου για να είμαστε και συνεπείς με την μεγάλη αύξηση που δώσαμε την 1 Μαΐου 2022. Αυτό νομίζω ότι είναι το συνετό, απαιτείται τουλάχιστον ένας ετήσιος προγραμματισμός και για τις επιχειρήσεις και αυτόν θα πράξουμε».

Και συνέχισε: «Τώρα, δεν μπορώ να σας προσδιορίσω το ύψος της αύξησης γιατί δεν γνωρίζω τα δεδομένα που θα λάβουμε υπόψη μας τόσο εμείς όσο και οι κοινωνικοί εταίροι που θα συμμετέχουν σε αυτή διαδικασία, όταν αυτή δρομολογηθεί στις αρχές του επόμενου έτους».