Σβίγκου: Εγκέφαλος και της παρακολούθησης Σπίρτζη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σβίγκου: Εγκέφαλος και της παρακολούθησης Σπίρτζη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να παραιτηθεί» δηλώνει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε τις ευθύνες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου.

Με αφορμή την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη υπογράμμισε, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real fm: «Είμαστε συγκλονισμένοι και από αυτή την αποκάλυψη. Η υπόθεση Ανδρουλάκη - Κουκάκη ήταν η κορυφή του παγόβουνου και δυστυχώς φαίνεται ότι είναι πολλοί που παρακολουθούνται, εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές. Και η υπόθεση για την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε τόσον καιρό. Η κυβέρνηση παρακολουθώντας τον Ανδρουλάκη παρακολουθούσε κι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνομιλούσαν μαζί του. Παρακολουθώντας τον Σπίρτζη, ο οποίος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρακολουθούσε και εμένα, προφανέστατα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και δεκάδες στελέχη και βουλευτές του κόμματος».

Αναφέρθηκε στις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Είναι ο εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους. Κανένας στην πρόσφατη ιστορία δεν έχει μεταχειριστεί το κράτος και τους θεσμούς, όπως κάνει αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας ότι είναι το χωράφι του. Ταυτόχρονα, έχει και την απίστευτη αλαζονεία να μην απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που του τίθενται από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση με την κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με την αλλαγή του πλαισίου που διέπει την ΕΥΠ, υπογράμμισε: «Αυτοί που έκαναν την ΕΥΠ παραμάγαζο του Μαξίμου, που έθεσαν τον έλεγχο της ΕΥΠ υπό τον απόλυτο έλεγχο του πρωθυπουργού, που χρησιμοποίησαν άθλια υπονοούμενα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, που διέρρεαν ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας, ότι δήθεν κάποιοι θέλουν ν' αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και γι' αυτό το λόγο βγαίνουν αυτές οι αποκαλύψεις, με αυτούς, κανένας προοδευτικός άνθρωπος, κανένα προοδευτικό πολιτικό κόμμα δεν θα μπορούσε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθεί για οτιδήποτε αφορά το θεσμικό πλαίσιο και τη δημοκρατία μας. Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να παραιτηθεί».

Σχετικά με τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, η Ράνια Σβίγκου απάντησε ότι, «όσα έχει πράξει μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τα όσα διαβάζουμε ότι θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ, δεν αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση ούτε την τεράστια αύξηση του πληθωρισμού και το τεράστιο κύμα ακρίβειας, ούτε το τεράστιο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης. Γιατί για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να έχεις στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες, τις ανάγκες των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην, όλων όσοι τελειώνει ο μισθός τους στις δέκα πρώτες μέρες, και να μην έχεις στο μυαλό σου μόνο το πώς θα προστατεύσεις τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας».