Τσίπρας: «Συνεχίζουν τη συγκάλυψη με αποκλεισμό όλων των κρίσιμων μαρτύρων από την Εξεταστική»

Τσίπρας: «Συνεχίζουν τη συγκάλυψη με αποκλεισμό όλων των κρίσιμων μαρτύρων από την Εξεταστική»

«Αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος»

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η λίστα των μαρτύρων που έκανε αποδεκτή η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει, ότι «συνεχίζουν τη συγκάλυψη με αποκλεισμό όλων των κρίσιμων μαρτύρων από την Εξεταστική» και τονίζει ότι «θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος».

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει στην δήλωσή του:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις.

Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες.

Δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει.

Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια.

Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος

και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν.