Μπακογιάννη για Ερντογάν: Δεν μπορεί να έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα

Μπακογιάννη για Ερντογάν: Δεν μπορεί να έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα

«Κάνει λάθος αν νομίζει ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει»

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρεσέντο πρωτοφανών απειλών, δεν έχω ξανακούσει τέτοιου είδους ρητορική, και μάλιστα από τον πρόεδρό της» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Διεμήνυσε ότι η απάντηση της Ελλάδας θα είναι καθαρή: «Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Ερντογάν ούτε μέρα, διότι η απάντηση που θα πάρει θα είναι πολύ ακριβή. Κάνει λάθος αν νομίζει ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει» σχολίασε η κ. Μπακογιάννη.

Σημείωσε ότι η Τουρκία νιώθει ανασφάλεια από την νέα αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, καθώς και από τη διπλωματική θωράκιση.

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει επίθεση ο Ερντογάν. Αυτό που φοβάμαι είναι το ατύχημα, είναι μια πιθανότητα. Αέρας φρέσκος ότι ο Ερντογάν θα κάνει επίθεση στα νησιά μας».

«Ο Τούρκος πρόεδρος ξέρει ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εννοεί, γι' αυτό δεν τον θέλει στην κυβέρνηση», ενώ προέβλεψε ότι «θα περάσουμε δύσκολα, γιατί αυτές οι εντάσεις έχουν κόστος. Είναι μια περίοδος μεγάλης έντασης, θέλει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».