Κεραμέως: Στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17.30

Κεραμέως: Στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17.30

Πώς θα λυθούν τα προβλήματα θέρμανσης και φοιτητικής στέγης

«Ξεκινάμε με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς από κάθε άλλη σχολική χρονιά και ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία», είπε στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως παραθέτοντας όλες τις καινοτομίες αλλά και τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η φοιτητική στέγη και η θέρμανση των σχολικών τάξεων.

Σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17.30 αντί για 16.00, υπενθύμισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για πρόγραμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες.

Οι εγγραφές για το Ολοήμερο είναι, όπως είπε, ανοικτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

«Ομόφωνη η εισήγηση της Επιτροπής για το υγειονομικό πρωτόκολλο»

Πουθενά στον κόσμο δεν άνοιξαν τα σχολεία με μέτρα για τον κορονοϊό, τόνισε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα να υπάρξει μια φούσκα μέτρων στα σχολεία ενώ όλα τα παιδιά στη συνέχεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.

«Επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση»

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, είπε σχετικά με τη θέρμανση η υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με το ερώτημα του εξαερισμού, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.

Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»

Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη ενώ ολοκληρώνοντα στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Σε ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε ότι με 4 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.