Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Αυλαία για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Αυλαία για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θέμα «αυτοπροστασίας της διαδικασίας» έθεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας

Ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα ασχοληθεί με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Θέμα «αυτοπροστασίας της διαδικασίας» έθεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, κατά την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Τετάρτη, όπου εξετάστηκε η οργάνωση της απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ζήτησε από τους εκπροσώπους κομμάτων να βοηθήσουν να μην έχουμε φαινόμενα απευθείας μετάδοσης της απόρρητης διαδικασίας.

Τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν βάση των προτάσεων των βουλευτών- μελών της Επιτροπής είναι: Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο τέως γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Βλάχου, οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δαραβίλλας, ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ΑΔΑΕ να ερευνήσει αν υπάρχουν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον κατηγορεί για μυθεύματα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι σκοπός της παρακολούθησής του, ήταν ο εκβιασμός.