ΝΑΤΟ: «Κατέβασε την απαράδεκτη» ανάρτηση για την Τουρκία, μετά την αντίδραση της Ελλάδας

ΝΑΤΟ: «Κατέβασε την απαράδεκτη» ανάρτηση για την Τουρκία, μετά την αντίδραση της Ελλάδας

Το αυστηρό διάβημα της Αθήνας έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Η άμεση και δυναμική αντίδραση της Ελλάδας έφερε αποτέλεσμα και το ΝΑΤΟ τελικά «έριξε» την ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter και έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία με αφορμή την «ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων» που έχει ταυτιστεί με την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Συγκεκριμένα, η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, με ανάρτηση που είχε κάνει, ανέφερε τα εξής:

«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Η επίμαχη ανάρτηση που είχε κάνει το ΝΑΤΟ

Το διάβημα της Ελλάδας

Μετά από αυτά, ακολούθησε έντονη αντίδραση της Αθήνας και αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.