Νέο… παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους εντείνοντας την εχθρική συμπεριφορά της

Νέο… παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους εντείνοντας την εχθρική συμπεριφορά της

Τον Τούρκο πρόεδρο ενοχλεί το γεγονός ότι τα ελληνικά μαχητικά αναχαιτίζουν τα αεροσκάφη της χώρας του που παραβιάζουν τον γαλανόλευκο εναέριο χώρο

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «εχθρική ενέργεια» την «παρενόχληση» τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν «αναγνωριστικές αποστολές» πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα προκαλεί το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους εντείνοντας την εχθρική συμπεριφορά της, η οποία ξεκίνησε με την παρενόχληση του εναέριου χώρου και των αεροσκαφών μας και κλιμακώθηκε με το “κλείδωμα” από τα ραντάρ των S-300», υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο».

Αναφερόμενος στις αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, ο Ερντογάν σημείωσε: «Είμαστε περίεργοι για την αντίδραση των ΗΠΑ στην παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ελλάδας»

Η Τουρκία επικρίνει συχνά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και ειδικότερα τις ΗΠΑ ότι δεν υποστηρίζει τις αξιώσεις της αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η δημιουργία ελληνικών στρατιωτικών βάσεων στα νησιά του Αιγαίου δεν έχει καμία σημασία για την Τουρκία, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επικαλέστηκε την απόφαση των ΗΠΑ για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ινδίας, παρά την αγορά ρωσικών S-400 από το Νέο Δελχί, για να υπογραμμίσει τη «διάκριση» σε βάρος της χώρας του και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι μπλοκάρει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα του εξαιτίας της απόκτησης S-400 από τη Ρωσία.

2
σχόλια
  1. avatar Α.Τ

    H ρητορική του ψεύδους και του μίσους είναι συνώνυμη με την τουρκική εξωτερική πολιτική, με εκφραστή τον γιαλατζή σουλτάνο και τα φερέφωνά του. Οι καταπατητές κάθε έννοιας δικαίου, οι βιαστές της ελευθερίας της βόρειας Κύπρου, οι οποίοι με τις εντεινόμενες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου προσπαθούν να υποβαθμίσουν το Κυπριακό πρόβλημα.
    Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.
    Νεοκλής Σαρρής, 1940-2011.

  2. avatar Α.Τ

    Καλά θα κάνει ο σουλτάνος να διαβάσει τη Συνθήκη της Λωζάνης που αναφέρει: "ότι η τουρκία δεν έχει δικαιώματα πέραν των 3ν.μ. από τις ακτές της Ανατολίας". Το Αιγαίο, στο σύνολό του, δόθηκε στην Ελλάδα αφού η χώρα μας έχασε το σύνολο της Ανατολίας και την Ανατολική Θράκη. Ανάλογα ο εναέριος χώρος εκτείνεται στα 10 ν.μ.-Αλλά και σύμφωνα με τον χάρτη της Λισαβόνας που εμφανίζει τις θαλάσσιες ζώνες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...