Νέο προπαγάνδα Ερντογάν: Η Τουρκία έσωσε 41.000 πρόσφυγες που άφησε η Ελλάδα να πεθάνουν στο Αιγαίο

Νέο προπαγάνδα Ερντογάν: Η Τουρκία έσωσε 41.000 πρόσφυγες που άφησε η Ελλάδα να πεθάνουν στο Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του δεν τρέφει καμία εχθρότητα για κανέναν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την προπαγάνδα του κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κατηγόρησε την Αθήνα ότι αφήνει πρόσφυγες και μετανάστες «να πνιγούν» στο Αιγαίο, αναφέροντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να τους «διασώσει».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στην Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών της Προεδρίας και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος και τόνισε πως 41.000 άτομα πήγαν να πεθάνουν στη θάλασσα, προσπαθώντας να διασχίσουν το Αιγαίο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

«Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από το Λιμενικό μας ανήλθε σε 245.000. Η Χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των λαθρεμπόρων ανθρώπων».

Επίσης, συμπλήρωσε πως «εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τις καινοτομίες μας στην αμυντική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι βλέπει τη στρατιωτική συσσώρευση στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη στρατηγική του διορατικότητα».

«Δεν τρέφουμε εχθρότητα με κανέναν και καμία χώρα. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες, πιο προηγμένες και ειλικρινείς σχέσεις με κάθε χώρα και κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.