Βουλή – Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Την Παρασκευή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων

Βουλή – Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Την Παρασκευή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων

Την Τετάρτη θα κληθεί για ακρόαση ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό της συζήτησης και εξέτασης της υπόθεσης των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε:

  • Η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μεθαύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς με τις πρόσφατες αλλαγές που επέφερε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαιτείται η έγκριση του διορισμού του από τα μέλη της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής.
  • Την ερχόμενη Παρασκευή 26 του μηνός να διεξαχθεί η η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις και οι απόψεις των κομμάτων για την υπόθεση των επισυνδέσεων στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινούνται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.
  • Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες της ΕΥΠ την τελευταία τριετία.
  • Την Τρίτη 30 ή την Τετάρτη 31 Αυγούστου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την εξέταση της ίδιας υπόθεσης αλλά και για την διερεύνηση αντίστοιχων καταγγελιών που αφορούν την τελευταία δεκαετία (2012 – 2022). Θυμίζουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν καταθέσει σχετικά αιτήματα για την ακρόαση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, του τέως γ.γ. της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.