Ελίνα Τζένγκο: Βαθιά υπόκλιση του πολιτικού κόσμου στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ελίνα Τζένγκο: Βαθιά υπόκλιση του πολιτικού κόσμου στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των κομμάτων για την 19χρονη ακοντίστρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο στο αγώνισμα του ακοντισμού στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στιβου στο Μόναχο:

« Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα! Θερμά συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό! Ελίνα σε ευχαριστούμε, μας γεμίζεις περηφάνια! #Munich2022».

Μπράβο και από τον Αλέξη Τσίπρα

Στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, σημειώνοντας ότι «αυτόν τον δύσκολο Αύγουστο, οι αθλήτριες και οι αθλητές μας μας δίνουν τη συλλογική χαρά που έχουμε ανάγκη».

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει: «Η Ελίνα Τζένγκο κάρφωσε το ακόντιο στα 65,81 μέτρα και έγινε η τρίτη “χρυσή” Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα για την Ελλάδα, μετά την Άννα Βερούλη και τη Μιρέλα Μανιάνι. Αυτόν τον δύσκολο Αύγουστο, οι αθλήτριες και οι αθλητές μας μας δίνουν τη συλλογική χαρά που έχουμε ανάγκη».

Συγχαρητήρια του ΚΚΕ 

Σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς την ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Πολλά συγχαρητήρια στη νεαρή και πολλά υποσχόμενη πρωταθλήτρια Ελίνα Τζενγκο. Που με βολή στα 65,81 και ατομικό ρεκόρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη».