Ανενημέρωτο για τα μέτρα δηλώνει το ΠΑΣΟΚ

Για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων κάνουν λόγο στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρξουν κυρώσεις σε διαφωνούντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στελεχών των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ υπό το Γιάννη Στουρνάρα δεν υπήρξε ενημέρωση για τη διάρθρωση των μέτρων.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν επίσης ότι συζητήθηκε το εάν θα πρέπει ή όχι να τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τα μέτρα καθώς και το ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος θα συζητηθεί το εάν τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση με τη μορφή ενός άρθρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρότεινε ότι ακόμα και εάν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση ως ένα άρθρο, το οποίο χαρακτήρισε “κατανοητό”, θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει για τα μέτρα στη Βουλή.

Την πρόταση αυτή φέρεται να υιοθετεί και ο πρόεδρος του κόμματος Ε.Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η όποια απόφαση της Κ.Ο. θα πρέπει να τηρηθεί.