Σε… συναγερμό Αθήνα και Λευκωσία: «Το Αμπντουλχαμίτ Χαν βάζει πλώρη για την κυπριακή ΑΟΖ»

Σε… συναγερμό Αθήνα και Λευκωσία: «Το Αμπντουλχαμίτ Χαν βάζει πλώρη για την κυπριακή ΑΟΖ»

Η Τουρκία συνεχίζει τη στρατηγική της έντασης και των προκλήσεων

Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο προσκκήνιο για τις επόμενες ενέργειες από το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλαχαμίτ Χαν». Διότι μπορεί σε αυτή τη φάση εργάζεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όμως οι αλλεπάλληλες όμως προκλήσεις της Άγκυρας κρατούν Αθήνα και Λευκωσία σε κατάσταση συναγερμού.

Δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρει ότι η Άγκυρα σκοπεύει να στείλει το γεωτρύπανο εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 6. Με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν θα αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Λευκωσίας, αλλά θα δείξει και στο εσωτερικό ότι υλοποιεί το ψευδεπίγραφο όραμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μόνη λύση για την Κύπρο είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδίας, διαμηνύει ο Νίκος Δένδιας, 48 χρόνια μετά την έναρξη του δεύτερου Αττίλα, τονίστηκε στην ΕΡΤ.

Υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, με την αγαστή συμβίωση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη.

«48 χρόνια που η Τουρκία και οι εδώ εγκάθετοι της επιμένουν στην κατοχή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και την επιθυμία τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη πατρίδα», ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άμεση αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ ζητά η αντιπολίτευση.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι εκτοπίστηκαν και χιλιάδες σκοτώθηκαν ή γράφτηκαν στις λίστες των αγνοουμένων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα τουρκικά τετελεσμένα διεκδικώντας λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», αναφέρει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«48 χρόνια μετά, οι Τούρκοι εγκληματίες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τους καρπούς του εγκλήματος τους. Το Εθνικό Δίκαιο και το αίμα των Ηρώων, υπαγορεύει μία και μόνη λύση: Την απελευθέρωση», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...