Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση των προβλημάτων

Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση των προβλημάτων

«Έλληνες και Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να στείλουν εννέα φορές πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας αλλά τους αποτρέψαμε»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκ νέου στην Ελλάδα κατα την έναρξη του Συνεδρίου Διπλωματίας.

«Συνεχίζουμε να ακολουθούμε την πολιτική μας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της ισότητας. Στο Αιγαίο θέλουμε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλυθούν συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει την πολιτική βούληση να λύσει τα προβλήματα, δεν εγκαταλείπει τις συνήθειές της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Άγκυρα έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ ότι νησιά που είναι πολύ κοντά στις ακτές της εξοπλίζονται συνεχώς. “Εξηγούμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, τα οποία σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες πρέπει να είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς, είναι οπλισμένα. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, κατά την ομιλία του, δήλωσε ότι οι «Έλληνες και Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να στείλουν εννέα φορές πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας αλλά τους αποτρέψαμε».