Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας με επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία

Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας με επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τις δύο χώρες «όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας»

Την έντονη ενόχληση του για την ξεκάθαρη στήριξη που εξέφρασε στην Ελλάδα πρόσφατα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις της.

Μάλιστα, εξαπέλυσε μύδρους τόσο κατά της Γερμανίας, όσο και κατά της Γαλλίας, χαρακτηρίζοντας τις δύο χώρες ως «όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας». «Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. «Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

2
σχόλια
  1. avatar Θ.Τ

    Η Ελλάδα θα έλεγε κάποιος στο σουλτάνο, ο οποίος δεν κάνει τίποτα άλλο, όπως και η τούρκικη διπλωματία, από το να αντιστρέφει τα γεγονότα. Υπενθυμίζει σε εταίρους και συμμάχους τη βρώμικη πολιτική της τουρκίας, γενικότερα, και ιδιαίτερα εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν είναι αφελείς ώστε να περιμένουν ενημέρωση από απατεώνες.

  2. avatar Α.Τ

    Ο σεβασμός της τουρκικής ηγεσίας, διαχρονικά, προς το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι γνωστός από τα έργα τους, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα έργα τους.Οι συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, οι ένοπλες επεμβάσεις σε άλλες χώρες, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Αρμενία, Λιβύη και το παράνομο τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο. Η εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου, ο εποικισμός της από ακραία στοιχεία, οι προσπάθειες προσάρτησης. Τα εγκλήματα κατά τους Αττίλες 1 και 2, οι φόνοι, οι βιασμοί, οι βασανισμοί. Όλα αυτά συνθέτουν το πάνθεον των τουρκικών αρχών. Η Ελλάδα πιστή στο δίκαιο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ενημερώνει τους συμμάχους και την κοινωνία αρχών για τα βρώμικα σχέδια κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...