Μητσοτάκης: Θα τοποθετηθεί την Δευτέρα με δήλωσή του στην υπόθεση των υποκλοπών

Μητσοτάκης: Θα τοποθετηθεί την Δευτέρα με δήλωσή του στην υπόθεση των υποκλοπών

Δεν θα έχει τη μορφή διαγγέλματος, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές

Στην υπόθεση των υποκλοπών θα τοποθετηθεί με δήλωσή του την Δευτέρα 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν, ότι ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει να ανοίξει η Βουλή και πώς δεν πρόκειται για διάγγελμα. Νωρίτερα, είχαν αναφέρει, ότι η παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, σχετίζεται με το κλίμα τοξικότητας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το πρόσωπό του, γεγονός που προκαλούσε δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση.

Παραδέχονταν ότι η ΕΥΠ μετά από εισαγγελική άδεια παρακολουθούσε νόμιμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο υποστηρίζουν, ότι αυτό δεν ήταν σε γνώση ούτε του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά ούτε και του ίδιου του πρωθυπουργού. Για κακούς χειρισμούς στην υπόθεση αυτή «καρατομήθηκε» ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, καθώς μια ημέρα πριν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για την επίμαχη αυτή παρακολούθηση και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, έδρασε άμεσα και αποφασιστικά τοποθετώντας τον έμπειρο διπλωμάτη, Θεμιστοκλή Δεμίρη, επικεφαλής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά για διακοπές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός θα κάνει τα μπάνια του στο Μαράθι, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει και κάποιες ημερήσιες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου αναμένεται να πετάξει με αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.