Μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα με Navtex για ασκήσεις του Ισραήλ νότια της Κρήτης

Μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα με Navtex για ασκήσεις του Ισραήλ νότια της Κρήτης

Δεσμεύτηκαν δύο περιοχές εντός της ζώνης του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου

Με ένα μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας απαντά η Ελλάδα στην πρόθεση της Τουρκίας να βγάλει το γεωτρύπανο Abdulhamid Han στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Αθήνα έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Ισραήλ και δεσμεύει με Navtex μέχρι τις 5 Αυγούστου δύο περιοχές νοτίως της Κρήτης, οι οποίες βρίσκονται μέσα στην ζώνη του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ.

Παράλληλα, στις 29 Ιουλίου διεξήχθη συνεκπαίδευση ADEX (Air Defence Exercise) δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας με τη γαλλική φρεγάτα «FS Provence» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν σενάρια αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο την ίδια ώρα εξακολουθεί να βρίσκεται ακινητοποιημένο με τα δύο συνοδευτικά πλοία έξω από το λιμάνι της Μερσίνης.