Έντονη αντιπαράθεση Μπέρμποκ με Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά

Έντονη αντιπαράθεση Μπέρμποκ με Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πήρε... πληρωμένη απάντηση από την Γερμανίδα ομόλογό του στην κοινή συνέντευξη Τύπου

Σε έντονη αντιπαράθεση κατέληξε η κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη των υπουργών εξωτερικών της Τουρκίας και της Γερμανίας για τα ελληνοτουρκικά,. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε νσε αντίθεση με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις, αλλά πήρε... πληρωμένη απάντηση από την Μπέρμποκ

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε σήμερα ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου και ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Η Μπέρμποκ του απάντησε ότι ως η Γερμανία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδιαφέρεται για τα εξωτερικά σύνορά της, αναφερόμενη στα νησιά. «Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και της ΕΕ. Και στην Ελλάδα μίλησα ξεκάθαρα για το θέμα αυτό», του απάντησε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η Γερμανίδα υπουργός ξεκαθάρισε πως «το να έχει κανείς διαφορετική άποψη για το ίδιο θέμα δεν αποτελεί προπαγάνδα».

Μάλιστα, η Μπέρμποκ υπενθύμισε στον Τούρκο υπουργό τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διεθνούς δικαίου.