Ηλιόπουλος: Aπάτη η υπόσχεση για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Ηλιόπουλος: Aπάτη η υπόσχεση για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

«Ο κ. Μητσοτάκης αν θεωρήσει ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας να πάει σε εκλογές, θα πάει» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια προοδευτική διακυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, που θα γίνει με απλή αναλογική και θα μπορεί να αποδώσει κυβέρνηση συνεργασίας", διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ενόψει της σημερινής εκδήλωσης του κόμματος στην Νέα Κίο Αργολίδας, όπου θα παραστεί ως ομιλητής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Αργολίδας 102,3 FM χαρακτήρισε "χαμένη κάθε ημέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη" και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει "πολιτική πίεση και κοινωνική κινητοποίηση για την άμεση πολιτική αλλαγή". "Περιμένουμε σήμερα στην εκδήλωσή μας παλιά και νέα μέλη, και ανθρώπους που θέλουν να απευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να τους ακούσουμε. Συνεχίζουμε τον πολιτικό σχεδιασμό μας, δεν μας το επιτρέπουν οι εξελίξεις να εφησυχάσουμε", τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

"Εξάλλου, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πότε θα πάει σε εκλογές. Αν θεωρήσει ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας να πάει σε εκλογές θα πάει", είπε ενώ ερωτηθείς σχετικά με την... προτροπή του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους να πάνε διακοπές, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: "Κανονικά ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε σήμερα και αύριο να μην υπάρχει γενικά ενημέρωση γιατί ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια για το ρεύμα. Όπως κατέρρευσε το ψέμα με το power pass των 600 ευρώ, θα καταρρεύσει το ψέμα για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφού θα ενσωματωθεί στα κυμαινόμενα τιμολόγια".

"Στην ΕΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη τιμολογιακή αύξηση στο ρεύμα για επιχειρήσεις και την 3η μεγαλύτερη για νοικοκυριά. Η βενζίνη εδώ είναι η πιο ακριβή, ο βασικός μισθός κάτω από τα επίπεδα του 2010, ενώ ο μέσος όρος των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις είναι κάτω από 20%, όταν στην ΕΕ είναι στο 60%. Επιπλέον, τον 1ο μήνα της τουριστικής σεζόν παραιτήθηκαν πάνω από 5.000 άνθρωποι, και έχουμε πάνω από 50.000 κενά γιατί και στον τουρισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει Μανωλάδες.", υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ.

"Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι πολύ αυξημένη και είναι δική μας ευθύνη να καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με βασικούς άξονες τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας, και διαγραφή μέρους του, τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα -διότι από μια επιχείρηση που θα κλείσει θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ανεργίας και το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα- τη μείωση των ΕΦΚ και τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής", προσέθεσε. "Με βάση τα επίσημα στοιχεία το α' πεντάμηνο τα κρατικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 3,5 δισ. ευρώ. Εν μέσω ακραίου πληθωρισμού. Τι δείχνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση συμμετέχει κανονικά στη λεηλασία της κοινωνίας", υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε για το Εθνικό Σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. "Πρόληψη, ενίσχυση της πυροσβεστικής και δασοπροστασίας, αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας και νέο θεσμικό πλαίσιο είναι οι προτάσεις μας", είπε και χαρακτήρισε "κλιματικό έγκλημα το ν/σ της ΝΔ που διαλύει την προστασία των περιοχών Natura".

"Πέρυσι καταργήθηκε ο φορέας διαχείρισης στο εθνικό πάρκο Δάδιας και δυστυχώς βλέπουμε φέτος τα αποτελέσματα. Καταργήθηκαν επί της ΝΔ οι δασικοί χάρτες. Η κυβέρνηση το 2019 παρέλαβε ένα πρόγραμμα με 4,5 χιλ. εργαζόμενους δασοπροστασίας και τους απέλυσε. Δεν ψήφισε το πόρισμα που φέραμε για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αλλά έφτιαξε μια δομή κενή", κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.