Μητσοτάκης από Πεντέλη: Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά γεννά εύλογα ερωτήματα

Μητσοτάκης από Πεντέλη: Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά γεννά εύλογα ερωτήματα

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου, ο Αύγουστος είναι μπροστά μας»

Τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε μία εικόνα της έκτασης της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου. Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές, υπεύθυνες για την αποκατάσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια στάσης στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης.

«Η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη, είχα την ευκαιρία να περιοδεύσω σε όλη την έκτασή της. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όσους πάλεψαν στο πεδίο, σε πραγματικά πρωτοφανείς συνθήκες, διότι οι άνεμοι ήταν όντως ακραίοι», τόνισε ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε παράλληλα την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε εξέλιξη.

«Θέλω να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου, ο Αύγουστος είναι μπροστά μας. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο», είπε, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους πυροσβέστες για το δύσκολο έργο τους.

«Αυτές είναι οι πιο δύσκολες φωτιές από όλες, εσείς το ξέρετε εξάλλου καλύτερα και εδώ στην περιοχή η οποία έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, η δουλειά που έγινε από την Πυροσβεστική ήταν πραγματικά εξαιρετική και ήθελα να πω και προσωπικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι κάνατε. Βέβαια έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας, αλλά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Να είστε καλά, παιδιά, ευχαριστούμε πολύ».