Νέες τουρκικές προκλήσεις: «Το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου»

Νέες τουρκικές προκλήσεις: «Το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου»

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Μπαχτσελί επανέρχεται στον χάρτη που παρουσίασαν οι Γκρίζοι Λύκοι απαντώντας υποτιμητικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αφορμή τον χάρτη που παρουσίασαν οι Γκρίζοι Λύκοι και ο κυβερνητικός εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που δείχνει όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη, να ανήκουν στην Τουρκία.

Μετά το tweet του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο καλούσε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πάρει θέση για τον χάρτη-πρόκληση του Μπαχτσελί, απάντηση θέλησε να δώσει μέσω του Twitter o αντιπροέδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και βουλευτής Κωνσταντινούπολης Σεμίχ Γιαλτσίν. Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος του Μπαχτσελί αφού αποκαλεί υποτιμητικά τον Έλληνα πρωθυπουργό Mico (σ.σ. Μήτσο), χαρακτηρίζοντας τον «πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν», υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του MHP, ο Έλληνας πρωθυπουργός «γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην τουρκική κοινή γνώμη». Συνεχίζει δε υποστηρίζοντας ότι «το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου» και ότι αυτό το τουρκικό έθνος «υποστηρίζει» τον χάρτη που παρουσιάστηκε.

Το ηγετικό στέλεχος του εθνικιστικού MHP λέει μάλιστα, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους».