Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης παίζει με τους θεσμούς

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης παίζει με τους θεσμούς

«Ο ίδιος ανοίγει και κλείνει το θέμα των εκλογών» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης παίζει με τους θεσμούς, ο ίδιος ανοίγει και κλείνει το θέμα των εκλογών. Ποιος μπορεί πια να τον εμπιστευτεί με αυτή τη συμπεριφορά και στάση;», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει θεσμικά, επίσημα και με όλους τους τρόπους εκλογές ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, διότι έχει διαμορφωθεί ένα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που έχει πολιτική αιτία. Η κοινωνία δεν μπορεί να βγει από αυτό το αδιέξοδο γιατί η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να τη βγάλει. Άρα, η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος για να υπάρξει μία εναλλακτική προοπτική», σημείωσε.

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να προκηρύξει εκλογές άμεσα και να πάμε σε αυτές θεσμικά, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, με όλες τις διαδικασίες που δίνουν τη δυνατότητα πολυφωνίας και ισότιμης έκφρασης των κομμάτων, όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια με τους θεσμούς», πρόσθεσε. «Υπάρχει γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια και δυσφορία απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης», η οποία «δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες», καθώς «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ιδίως στην κρίση της ακρίβειας, είναι δυσβάσταχτη και τα πράγματα πηγαίνουν μόνο από το κακό στο χειρότερο για τους πολίτες», επισήμανε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πλατφόρμα θέσεων και προγραμματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και για το σύνολο των θεμάτων, όπως η ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, η εντελώς διαφορετική θέαση των εργασιακών από το πλαίσιο που εφαρμόζει η ΝΔ. Έχουμε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συμπορευτούμε. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι «η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2023 προβλεπόταν ήδη από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017. Ήταν κάτι προδιαγεγραμμένο και νομοθετημένο. Είναι αστείο ο κ. Μητσοτάκης να το παρουσιάζει ως τάχα δική του επιτυχία και είναι πολιτική πρόκληση να ζητάει επευφημίες, γιατί δεν το έκοψε και αυτό. Όταν έχει προβεί ήδη σε δύο μείζονες περικοπές στους συνταξιούχους: την κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -κονδύλι 1 δισ. τον χρόνο- και ήταν ολόκληρη για τις χαμηλές και ποσοστιαία για τις ψηλότερες συντάξεις, την περικοπή των αναδρομικών για τις οριζόντιες μειώσεις που είχε κάνει η ΝΔ το 2012 και κρίθηκαν αντισυνταγματικές».