Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός, θα κάνει αναφορά και στις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή μας την Ανατολική Μεσόγειο

Σε μια ταραγμένη περίοδο για την Ευρώπη οικονομικά, γεωπολιτικά αλλά και υγειονομικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει ενώπιον των ευρωβουλευτών την Ελλάδα του σήμερα. 

Και στη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, που βλέπει ακόμα και τα σύνορα να επαναχαράζονται ο πρωθυπουργός θα δώσει το περίγραμμα της χώρας μας η οποία όπως θα τονίσει αποτελεί μέρος της Ευρώπης, που αντιμετωπίζει τις εθνικές προκλήσεις, οι οποίες πολλές φορές αποκτούν ευρωπαϊκή διάσταση και που, όπως για παράδειγμα στην πανδημία, είναι απαραίτητη η δημιουργία κοινών μηχανισμών.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επαναλάβει μια από τις βασικές αρχές του κόμματος και κατ’ επέκτασιν της κυβέρνησής του, αυτή της προσήλωσης στην Ενωμένη Ευρώπη.

Ο Έλληνας ηγέτης, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, θα τοποθετήσει τη χώρα μας εκεί που βρίσκεται στ’ αλήθεια, γιατί παρά τις απανωτές κρίσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει πολλά και έχει κατακτήσει επάξια τη θέση του συνδιαμορφωτή των εξελίξεων σε κρίσιμα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επανασυστήσει την Ελλάδα στους ευρωπαίους βουλευτές δείχνοντας μέσα από τα λεγόμενά του ότι τα χρόνια της κρίσης που την είχαν καταστήσει «μαύρο πρόβατο» έχουν παρέλθει οριστικά.

«Πλέον η Ελλάδα», θα υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός, «συμμετέχει στην Ευρώπη ως ισότιμος εταίρος» και θα φέρει ως παράδειγμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για την οποία η χώρα μας έλαβε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας ότι ο πόλεμος αυτός είναι μια τομή στην ιστορία της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός, θα κάνει αναφορά και στις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή μας την Ανατολική Μεσόγειο και θα καταδείξει τον ρόλο της Αθήνας ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας σε αντίθεση με άλλες χώρες που επιζητούν την ένταση και εκφράζουν αλυτρωτικές διαθέσεις.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, εντάσσεται στην πρωτοβουλία της κ. Μετσόλα για μια σειρά ομιλιών με τίτλο «Αυτή είναι η Ευρώπη». Η σειρά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούνται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κρατών-μελών της Ε.Ε.