Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό για τα F-16

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό για τα F-16

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θυμήθηκε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο και υποστήριξε ότι η προσπάθειά του έπεσε στο κενό

Νέα επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κρατικό κανάλι NTV.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, συμπληρώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μίλησε εναντίον της Τουρκίας και ικέτευσε το Κογκρέσο να μην δώσει τα F-16 στην Τουρκία», κάτι που όπως υποστήριξε «είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε λέγοντας, ότι »τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού δεν θα είναι πρόβλημα για την Τουρκία». Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, υπάρχει ένα θετικό κλίμα στο Κογκρέσο τώρα, για να πάρει η Τουρκία τα F-16. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, επειδή συμμετείχε σε ένα δείπνο, που παρών ήταν και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει. Ο Τσαβούσογλου απάντησε πως «το να συναντόμαστε και να συζητούμε σε ανεπίσημα δείπνα, δεν σημαίνει ότι τους αναγνωρίζουμε, είναι ανθρώπινο».

Για τη Φινλανδία και την Σουηδία, ο Τούρκος υπουργός είπε, πως αν δεν εφαρμόσουν το Μνημόνιο, που υπέγραψαν στη Μαδρίτη, τότε η Άγκυρα δεν θα τους επιτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ.