Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις – Δε θα συναντηθούμε αν δεν συμμαζευτεί

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις – Δε θα συναντηθούμε αν δεν συμμαζευτεί

«Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας;»

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας, ευρισκόμενος στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη,  ο Τούρκος Πρόεδρος σε αυτό το νέο παραλήρημά του κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δεν έχει καλές προθέσεις» και μάλιστα απορρίπτει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί του «εάν δεν συμμαζευτεί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου:

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί.. Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση , να τους φέρουμε να συναντηθούν ,᾽᾽ δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ´».

Και τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή." Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί ,χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

2
σχόλια
  1. avatar ΄Ενας αφελής

    Πράγματι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει καλές προθέσεις, κατά το σουλτάνο, γιατί δεν αφήνει ανοχύρωτα τα Νησιά Μας, τα οποία, χωρίς προσχήματα απειλεί η τουρκία. Τι στο καλό διατηρεί απέναντι τόσα στρατεύματα, ή μήπως φοβάται για τις χαμένες πατρίδες;

  2. avatar Α.Τ

    Έχω τη γνώμη ότι το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν χρειάζεται άλλα επιχειρήματα για να αποδείξει στην μη προκατειλημμένη διεθνή κοινότητα από το να κοινοποιεί τις "λόγοις και πράξεσι" προκλητικές ενέργειες της τουρκίας. Από τις δηλώσεις αυτές του σουλτάνου, κάποιος που γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα θα έλεγε ότι είναι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και όχι τούρκου προέδρου. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός διάλογος με την τουρκία, γιατί είναι εκτός λογικής και κανόνων δικαίου. Και φυσικά οι εξοπλισμοί καλά κρατούν με τις ευχές των ¨φίλων" και συμμάχων μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...