Στέιτ Ντιπάρτμεντ για F-35: Ενίσχυση της σύμπραξης Ελλάδας – ΗΠΑ στην άμυνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για F-35: Ενίσχυση της σύμπραξης Ελλάδας – ΗΠΑ στην άμυνα

«Η Ελλάδα είναι βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και απαραίτητος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών»

Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την απόφαση της Ελλάδας να ζητήσει και επίσημα την απόκτηση 20 + 20 πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, κάνοντας λόγο για μια ευκαιρία που θα ενισχύσει την προσπάθεια των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας και της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Νέα Υόρκη,, σχετικά με το αίτημα της Αθήνας, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα είναι βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και απαραίτητος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Χαιρετίζουμε ευκαιρίες για ενίσχυση της σύμπραξής μας στην άμυνα και την ασφάλεια με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που θα προωθήσουν τη στρατιωτική διαλειτουργικότητα.

Ως θέμα πολιτικής, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε πιθανές ή εκκρεμείς μεταφορές όπλων πριν κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Σας παραπέμπουμε στην Κυβέρνηση της Ελλάδας για να μιλήσετε περαιτέρω για τα σχέδιά της για αμυντικές προμήθειες».

1
σχόλιο
  1. avatar ΄Ενας αφελής

    Μήπως πρέπει να ευχαριστήσουμε τις ΗΠΑ και για τη συντήρηση της εντάσεως που δεν αποτρέπει, και που προκαλείται από την τουρκία. Εναλλακτικά υπάρχουν άλλα προϊόντα που μπορούμε να προμηθευτούμε από τις ΗΠΑ, τα οποία μάλιστα θα ήταν χρήσιμα για τον Ελληνικό λαό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...