Στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 προχωρά η Ελλάδα – Επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ

Στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 προχωρά η Ελλάδα – Επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ

Τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον

Υπεγράφη σήμερα 29 Ιουνίου το επίσημο αίτημα στις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση από τη χώρα μας των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ, η Ελλάδα ζητά να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F-35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός και άλλα 20 υπό αίρεση. Μάλιστα, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το αίτημα αυτό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά, ότι «είναι ζήτημα του υπουργείου Άμυνας και πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό». Οπως σημειώνουν «πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR), που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία».

5
σχόλια
 1. avatar Ολακαλα

  Που πας ρε κουλη χωρίς λεφτά. Πάλι εμεις θα πληρώσουμε τη νύφη με νεους φόρους καθώς δεν υπάρχει κενο στα οικονομικά.

 2. avatar ΝεοΔημοκρατης

  Λεφτά δεν υπάρχουν, και μας εχουν τρελάνει στους φόρους. Που θα βρει λεφτα ο Μητσοτάκης για φ35; μάλλον νέοι φόροι, για να κάνει ο κουλης τον καμποσο στο νατο.

 3. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

  Και ο πιο ανίδεος αντιλαμβάνεται χρόοοονια τώρα το πως λειτουργεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. Εθνικό τους προϊόν η παραγωγή όπλων. Η πολιτική τους, διαίρει και βασίλευε. Το προφίλ τους; Ο καλός Αμερικάνος κι ο κακός αλλοδαπός. Όσο για ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, αυτοί λειτουργούν υπό την σκέπη των ΗΠΑ και αναλόγως των στόχων και σχεδίων δράσης που έχουν εκπονήσει τα "γεράκια" για τα επόμενα 10 χρόνια. Με λίγα λόγια, αυτά που ζούμε σήμερα έχουν σχεδιαστεί αρκετά χρόνια πριν. Για εμάς με τους τούρκους, μόνιμη και σταθερά αξία αγάπης. Μπορεί να...κοστίζει κάτι τις αλλά έτσι είναι οι "αγάπες" πληρώνονται...

  1. avatar Λευτέρης Ιωακειμίδης

   Καί εγώ αγαπώ τούς Τούρκους. Αλλά τούς άοπλους.

 4. avatar ΄Ενας αφελής

  Η ήπια στάση των ΗΠΑ απέναντι στην εκβιαστική τουρκία, όπως και μερίδας ηγεσιών της ΕΕ αναγκάζει την Ελλάδα στην ανάγκη νέων εξοπλισμών για τις απειλές που δέχεται από την τρικοσμική τουρκία. Την οποία τουρκία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για τους γεωπολιτικούς τους σκοπούς, τους οποίους καταφέρνει να εκμεταλλεύεται και ίδια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...