Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης: «Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλους» – Δεν χρειάστηκε να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά

Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης: «Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλους» – Δεν χρειάστηκε να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά

Ούτε ο Ερντογάν ανέφερε τις γνωστές αναθεωρητικές του θέσεις

Στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου του ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του (και) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας ενώπιον των ηγετών της συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι είναι σημαντικό πως το ΝΑΤΟ αντέδρασε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τόνισε ότι είναι σημαντικό οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη της συμμαχίας και κάνοντας αναφορά στην ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φινλανδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα τους απευθυνθεί πρόσκληση να γίνουν το 31ο και 32ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Να θυμίσουμε, ότι νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην σύντομη τοποθέτησή του δεν έκανε καμία αναφορά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις γνωστές αναθεωρητικές του θέσεις και στα ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο, έκανε νύξεις για την τρομοκρατία με αναφορές στον Φετουλάχ Γκιουλέν και στο PKK. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση δίνοντας έμφαση στον υψηλό πληθωρισμό που υπάρχει στην γειτονική χώρα.