Βουλή: Προ ημερησίας συζητηση στις 6 Ιουλίου μετά από αίτημα Μητσοτάκη

Βουλή: Προ ημερησίας συζητηση στις 6 Ιουλίου μετά από αίτημα Μητσοτάκη

Οικονόμου: Ικανοποιημένη η Ελλάδα από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 06/07 μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να γίνει απολογισμός της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης, από την ανάληψη της διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι εφάρμοσε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Υπογράμμισε ότι οι πολιτικές αυτές κατέστησαν δυνατές με τη δυνατότητα που εξασφαλίστηκε χάρη στο οικονομικό σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονόμου, είπε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να προβάλλει τις θέσεις της στα διεθνή φόρα και η Τουρκία έχει δύο επιλογές, ή τον παραγωγικό διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο ή να κλιμακώσει την ένταση και να απομακρυνθεί από την Ευρώπη, αλλά να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόσθετα μέτρα.

Επίσης η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση να θεωρηθούν υποψήφιες προς ένταξη χώρες η Ουκρανία και η Μολδαβία, ενώ τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης και μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Ως προς τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση βρήκε από την προηγούμενη πολλά προβλήματα, όπως υψηλή ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μετανάστευση των νέων.