ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία

«Ενώ εκφράζεται η "ανησυχία" των ηγετών, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής»

Tην έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς σε κυρώσεις στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος παρότι, όπως σημειώνει, είναι συνεχείς οι απειλές και οι προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ «ενώ εκφράζεται η "ανησυχία" των ηγετών, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής, όπως είναι το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2020 με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Σύνοδος, αφού επαναλαμβάνει τις παροτρύνσεις για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας των Κρατών Μελών, υπενθυμίζει τη Δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, όπου εξειδικευόταν η στρατηγική της «Θετικής Ατζέντας» στις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει, οτι «η Κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για τη συμπερίληψη στα Συμπεράσματα των αυτονόητων διατυπώσεων, θα πρέπει να εργαστεί, ώστε να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι η αυταρχική και αναθεωρητική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κατευνασμό, αλλά με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής».