Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας»

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε τον μεγαλοϊδεατισμό της Άγκυρας και επικαλέστηκε το βέτο της Ελλάδας στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ για τη Σουηδία και τη Φινλανδία

Με επίθεση στην Ελλάδα επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δικαιολογήσει το «μπλόκο» της Άγκυρας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους, όπως έκανε η Ελλάδα στην ''Μακεδονία''. Ξέρετε πολύ καλά, πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν, όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ''Μακεδονίας''», τόνισε ο Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας , την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις, πως θα εφαρμόζω αυτά, τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ, είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας

Εκφράζοντας τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας και με φόντο τις συνεχείς δηλώσεις περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, είπε ότι η χώρα του δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από η χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας».

4
σχόλια
 1. avatar Geo

  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΖΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ .
  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΚΟ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 2. avatar Παραμυθάς

  Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.
  –Τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό.
  Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ.

 3. avatar Θ.Τ

  Καλύτερη δήλωση από αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρξει υπέρ της Ελλάδας για τις κατηγορίες της κατά της τουρκίας, και μάλιστα από το κατά τεκμήριο ποιο υπεύθυνο πρόσωπο.

 4. avatar Α.Τ

  α) Αφού δεν μπορείτε να εγκλωβιστείτε στα σύνορά σας, έχετε επεκτατικές βλέψεις και το αποδεικνύετε με τις συνεχείς παραβιάσεις των συνόρων της Ελλάδας, με την κατοχή της βόρειας Κύπρου και την προσπάθεια προσάρτησής της. Επίσης με τις ένοπλες ενέργειες εναντίον των Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης.
  β) Το όνομα Μακεδονία είναι αυθεντικότατα Ελληνικό. Όσο για το αν είναι δύσκολο να αλλάξει μια χώρα το όνομά της, εσείς μάλλον δεν είχατε δυσκολία. Εξ' αυτού ορμώμενοι θέλετε να αλλάξετε και τα σύνορά σας;
  γ)Αν εσείς αποδίδετε στη Σουηδία και την Φινλανδία σχέσεις με την τρομοκρατία τότε θα ήσασταν ομοϊδεάτες, μακάρι να τους μοιάζατε.
  Επομένως για όλες τις κατηγορίες τις οποίες προσάπτετε στη Ελλάδα με τη δήλωσή αυτή τις αναιρείτε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...