Μητσοτάκης: Στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία

Μητσοτάκης: Στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία

Ο πρωθυπουργός στη σύνοδο του ΕΛΚ για τη χορήγηση στις δύο χώρες καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που λαμβάνει επίσης υπόψη τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ.

«Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός, ότι καταφέραμε να καταλήξουμε σε ομόφωνη απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου. Αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Θεωρώ, ότι στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ωστόσο, ότι «φυσικά, αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος. Υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουν, ότι για να ενταχθεί κάποιος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να αναλάβει την "ιδιοκτησία" της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων. Με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύω ότι ήταν σαφώς η ορθή απόφαση και το σωστό μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στον ουκρανικό λαό».