Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες

«Έχουμε τέσσερα εργοστάσια φυσικού αερίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας»

Στην ενεργειακή κρίση και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ρωσία προχωρήσει σε ολική αποκοπή της ροής φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε τέσσερα εργοστάσια φυσικού αερίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας. Είναι έτοιμα και είναι γεμάτες οι δεξαμενές τους με ντίζελ εφόσον χρειαστεί να μετατραπούν και να δουλέψουν με πετρέλαιο» τόνισε.

Για τον λιγνίτη εξήγησε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με τη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει σε διπλασιασμό της εξορυκτικής δραστηριότητας ώστε οι αυλές των εργοστασίων να είναι γεμάτες με λιγνίτη σε περίπτωση που θα χρειαστεί να υπερ-λειτουργήσουν.

Όσον αφορά στο τρίτο μέτρο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι διπλασιάζεται η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας «για να υποδεχόμαστε δύο πλοία ταυτόχρονα με LNG εάν χρειαστεί να αντικατασταθεί το φυσικό αέριο».

«Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός τονίζοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και έτσι θα δεχόμαστε τις συνέπειες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...