Μητσοτάκης: Η χώρα έχει πλέον αφήσει πίσω της οριστικά την επώδυνη δεκαετία της κρίσης

Μητσοτάκης: Η χώρα έχει πλέον αφήσει πίσω της οριστικά την επώδυνη δεκαετία της κρίσης

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει πλέον η ελληνική οικονομία

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη παραβρέθηκε σήμερα σε γεύμα εργασίας, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 40 CEOs μέλη του Young Presidents' Organization (ΥPO) της Nότιας Καλιφόρνιας.

Ο YPO είναι μία διεθνής επιχειρηματική κοινότητα στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, ηλικίας έως 50 ετών από όλον τον κόσμο, ενώ την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος και CEO της εταιρείας ECOS, Kelly Vlahakis-Hanks. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει πλέον η ελληνική οικονομία και επεσήμανε πως μολονότι ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο οι τομείς που τροφοδοτούν τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι πλέον πολύ περισσότεροι.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διευκολύνει τις επενδύσεις αντιμετωπίζοντας αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια. Η «ιστορία» μας είναι πλέον μία ιστορία μεταρρύθμισης ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η χώρα έχει πλέον αφήσει πίσω της οριστικά τα δύσκολα χρόνια και την επώδυνη δεκαετία της κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης στο έντονο ενδιαφέρον ξένων εταιριών να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η χώρα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο, βιώσιμης ανάπτυξης.

Από την πλευρά τους οι CEOs είχαν τη ευκαιρία να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό για το πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την ενεργειακή κρίση, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης.