ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα εξανεμισθούν τις επόμενες ημέρες

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα εξανεμισθούν τις επόμενες ημέρες

Η Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Καυσίμων και του ΦΠΑ

Ανεπαρκή κρίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα μέτρα για την επιδότηση των καυσίμων, που ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός επιμένοντας στην ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ και του ΦΠΑ.

«Η κυβέρνηση, σε όλο το διάστημα της κρίσης, παρακολουθεί σαν απλός παρατηρητής την αλματώδη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Χωρίς σοβαρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς, το ράλι των τιμών θα είναι δίχως τέλος. Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός θα εξανεμισθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Επεσήμανε δε ότι ότι η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075 όταν ξεκίνησε το πρώτο fuel pass, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ. «Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, που για να πιάσει όμως τόπο θα πρέπει να πλαισιωθεί και από αυστηρούς ελέγχους στην αγορά», κατέληξε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...