Τεντώνει το σχοινί ο Ερντογάν: Θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για στρατιωτικοποιημένα νησιά

Τεντώνει το σχοινί ο Ερντογάν: Θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για στρατιωτικοποιημένα νησιά

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο και ποιος είναι ο στόχος του

Την μεθοδευμένη προσπάθειά του να ανέβει η ένταση στο Αιγαίο φαίνεται ότι θα συνεχίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που βγαίνουν από τον τουρκικό Τύπο και αναμένεται να τεντώσει κι άλλο το σχοινί στις σχέσεις με την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», το ρεπορτάζ της Sabah αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η κυβέρνηση και δείχνει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Επίσης θα τονίσει τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι. Στο πλαίσιο αυτό, η Sabah κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει στη Σύνοδο το θέμα της Σουηδίας και της Φινλαδνίας, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, στηρίζουν την τρομοκρατία.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία προσπαθεί να δείξει στον τουρκικό λαό ότι πάει δυνατή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της. Από τη μια έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ρίξει τους τόνους και να μην προχωρά σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται.

Η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται ζεστό χρήμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν φήμες ότι η Κεντρική Τράπεζα ζητά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), καθώς υπάρχουν δυσκολίες να καλυφθούν οι συναλλαγματικές ανάγκες της χώρας. Μάλιστα, όπως λένε αναλυτές στον Μανώλη Κωστίδη, εντός του Ιουλίου ο Ερντογάν μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές

3
σχόλια
  1. avatar Φρεγατας

    Τεντωνει απο τη μια ο Μητσοτάκης, τεντωνει απο την άλλη ο ερντογαν. Για να δουμε θα κερδίσουν της εκλογές νε αυτο το κόλπο;

  2. avatar Θανάσης

    Ή τόσο μεγάλος είναι ο φόβος του σουλτάνου για την κυριαρχία των δυτικών παραλίων της τουρκίας ή θέλει τα νησιά μας να γίνουν ευκολότερη λεία γι' αυτόν. Εκτός αν συμφωνεί για συμμετρικό αφοπλισμό υπό διεθνή εποπτεία, μιας και περιφρονεί το διεθνές δίκαιο.

  3. avatar Θ.Τ

    Θα είναι πολύ πειστικός ο σουλτάνος καταγγέλλοντας την Ελλάδα, ότι Έλληνες επίσημοι επισκέπτονται Ελληνικά νησιά χωρίς να πάρουν άδεια από την τουρκία. Καθώς και ότι επιτρέπει στην τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έναν είναι σίγουρα ότι θα πείσει, το ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...