Μητσοτάκης: Οι στοχευμένες παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες αλλά και κοινωνικά δίκαιες

Μητσοτάκης: Οι στοχευμένες παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες αλλά και κοινωνικά δίκαιες

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στης Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ακόμη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι κλείνει ένας κύκλος ταλαιπωρίας για τη χώρα μας.

Παράλληλα σημείωσε, ότι η οικονομία της Ελλάδας έχει ακόμα αντοχές. «Πάρα το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη είμαστε συγκριτικά σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου, γιατί έχουμε χαμηλές ανάγκες αποπληρωμής χρέους, γιατί φροντίσαμε τα τελευταία χρόνια να δανειστούμε και να ενισχύσουμε το μαξιλάρι ρευστότητας το οποίο έχουμε και γιατί η εικόνα της χώρας και αυτό που αποκαλούμε brand Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο και αυτό αποτυπώνεται και στις αγορές χρήματος και στις αγορές κεφαλαίων και στις αναβαθμίσεις από τους επενδυτικούς οίκους και φυσικά έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα και στις επιχειρήσεις και στην άνεση με την οποία οι επιχειρήσεις προχωρούν και υλοποιούν επενδυτικά σχέδια» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιβεβλημένες, αλλά και κοινωνικά δίκαιες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση του βάρους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αφήνοντας ανοιχτό να προχωρήσει σε μία ακόμη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Τόνισε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τρέξει η κυβέρνηση ακόμα πιο γρήγορα, γιατί οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. «Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένη από την απόδοσή μας, αλλά δεν μένουμε στάσιμοι» είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ειδική περίπτωση. «Αναγνωρίζεται πλέον ότι ο 12ετής κύκλος ταλαιπωρίας κλείνει» πρόσθεσε.

«Πετύχαμε πολλά χωρίς να είναι εύκολο και χρειάστηκε σκληρή δουλειά. Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμασταν ούτε εμείς πόσο πίσω είμασταν, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε άλματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον».

Παρακαλούμε περιμένετε ...