Οικονόμου για Τουρκία: Δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν εφησυχάζουμε

Οικονόμου για Τουρκία: Δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν εφησυχάζουμε

«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφησβήτητα και απόλυτα προστατευμένα»

Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σέβεται απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, απόλυτα και ανυποχώρητα γι αυτό απαιτεί τα ίδια από τους γείτονές της αλλά και από τη διεθνή κοινότητα.

«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφησβήτητα και απόλυτα προστατευμένα και κατοχυρωμένα νομικά και ιστορικά. Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται στο ελάχιστο τα ελληνικά δίκαια. Κανείς δεν αποδέχεται και δεν στηρίζει τους ανυπόστατους τουρκικούς ισχυρισμούς και την επιθετικότητα, η οποία οδηγεί τη γείτονα στην απομόνωση» πρόσθεσε.

«Η χώρα μας είναι δύναμη ασφάλειας, ελευθερίας και δικαίου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμπέδωση της διεθνούς σταθερότητας. Η αποτρεπτική μας ισχύς είναι υπέρ επαρκής προκειμένου να εξασφαλίσει την πλήρη προστασία της εθνικής μας προστασίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε λεκτικούς διαξιφισμούς με την Τουρκία, οι οποίοι είναι αντιπαραγωγικοί» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν εφησυχάζουμε. Η σοβαρότητα, η εθνική ομοψυχία, η πολιτική σταθερότητα είναι οι βασικές μας προτεραιότητες» κατέληξε.